Mely területeken hasznosíthatod lovaskultúra oktató végzettségedet?

Sport - lovasoktatás, edzésvezetés, versenyeztetés

Képzésünk a Magyar Lovassport Szövetség támogatását élvezi, ennek eredményeként a végzett lovaskultúra oktatókat külön vizsga nélkül elismeri lovasiskolai oktatónak.

A lovaskultúra oktató képesítés továbbá az edzői regisztrációhoz is elismert szakmai végzettség, így a Szövetségnél tett sikeres regisztrációs vizsgák után tanítványaidat hivatalosan versenyeztetheted.

Nincs szükséged külön edzői képesítésre! 


Szabadidő és turizmus

Rekreációs célú lovas foglalkozásokat, táborokat, lovastúrákat szervezhetsz, vezethetsz.

A nálunk végzett szakember lovasturista-csoportokkal kapcsolatos tevékenységeket folytathat a sportképesítésekről szóló rendelet értelmében.

Nincs szükséged külön lovastúra-vezetői képesítésre!


Szolgáltatás és létesítményüzemeltetés

A lovas szolgáltatókról szóló 14/2008. ÖM rendeletben foglaltak szerint a lovaskultúra oktató szakmai tevékenységért felelős személy lehet. Ezzel akár saját lovas vállalkozásodat is nyilvántartásba vetetheted, illetve vezető pozíciót tölthetsz be más lovas vállalkozásokban! 

Nem lesz szükséged semmilyen kiegészítő végzettségre!


Oktatás-nevelés

Talán legfontosabb feladatunk a társadalom mélyebb rétegeihez is eljuttatni a múltunkhoz és hagyományainkhoz oly szorosan kapcsolódó lovaskultúrát. Ezzel megalapozható, hogy a jövőben is kiérdemelten viseljük a lovas nemzet megnevezést!

Végzett hallgatóink már számos főiskolán és egyetemen oktatják a különféle lovas tantárgyakat. Képzésünk igazi előnye viszont az, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvényben foglaltak értelmében a lovaskultúra oktató végzettség a szintjének megfelelő tanári szakképzettségnek minősül, így pedagógus munkakörben hivatalosan taníthat általános és középiskolában. Ezzel a Kincsem Nemzeti Lovas Stratégiához kapcsolódó iskolai lovasoktatásban vezető szerepet tölthetsz be!

Kiemelt tudásra tettél szert egy-egy szakterületen? 
Végezd el a lovaskultúra oktató képzést, és add át tudásod a felnövekvő generációknak!


Kutatás és szaktanácsadás

Van egy jó kutatási témád? Mi megadjuk hozzá a szervezeti keretet! 
Csatlakozz a Testnevelési Egyetem kutatói köréhez, és használd ki egy nemzetközi színvonalú sporttudományi kutatóközpont lehetőségeit a lovassportok fejlesztéséért

Inkább a jog, a marketing, a szervezeti irányítás, vagy a rendezvényszervezés vonz? Szeretnél részt venni lovaságazati projektek tervezésében és kivitelezésében? Ennek sincs akadálya, a lovaskultúra oktatókat szívesen és megelégedettséggel kérik fel különféle szakértői és tanácsadói munkákra. Számos felkérés érkezett már szakcsoportunkhoz is, ezek megvalósításába rendszerint bevonunk nálunk végzett lovaskultúra oktatókat.


DE!

Akkor is érdemes elvégezned a szakot, ha nem a lovazásból szeretnél megélni, hanem "csak" lovas ismereteidet szeretnéd bővíteni és kamatoztatni. Versenyzőként vagy igényes hobbilovasként a nálunk megszerzett, a lovasélet szinte minden területére kiterjedő tudásanyaggal szakszerűbbé, hatékonyabbá, és mindkettőtök számára élvezetesebbé teheted a lovaddal közös munkát és az együtt töltött időt.