Mely területeken hasznosíthatod lovaskultúra oktató végzettségedet?

Az oldalon megjelenő tartalom a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Lovassportok Csoportjának felügyeletével és jóváhagyásával készült.
Az aktuális tudnivalókért látogass el a szakcsoport hivatalos weboldalára:
www.tf.hu/lovas

***

Sport - lovasoktatás, edzésvezetés, versenyeztetés

A képzés a Magyar Lovassport Szövetség támogatását élvezi, ennek eredményeként a végzett lovaskultúra oktatókat külön vizsga nélkül elismeri lovasiskolai oktatónak.

A lovaskultúra oktató képesítés továbbá az edzői regisztrációhoz is elismert szakmai végzettség, így a Szövetségnél tett sikeres regisztrációs vizsgák után tanítványaidat hivatalosan versenyeztetheted.

Nincs szükséged külön edzői képesítésre! 


Szabadidő és turizmus

Rekreációs célú lovas foglalkozásokat, táborokat, lovastúrákat szervezhetsz, vezethetsz.

A nálunk végzett szakember lovasturista-csoportokkal kapcsolatos tevékenységeket folytathat a sportképesítésekről szóló rendelet értelmében.

Nincs szükséged külön lovastúra-vezetői képesítésre!


Szolgáltatás és létesítményüzemeltetés

A lovas szolgáltatókról szóló 14/2008. ÖM rendeletben foglaltak szerint a lovaskultúra oktató szakmai tevékenységért felelős személy lehet. Ezzel akár saját lovas vállalkozásodat is nyilvántartásba vetetheted, illetve vezető pozíciót tölthetsz be más lovas vállalkozásokban! 

Nem lesz szükséged semmilyen kiegészítő végzettségre!


Oktatás-nevelés

Talán legfontosabb feladatunk a társadalom mélyebb rétegeihez is eljuttatni a múltunkhoz és hagyományainkhoz oly szorosan kapcsolódó lovaskultúrát. Ezzel megalapozható, hogy a jövőben is kiérdemelten viseljük a lovas nemzet megnevezést!

A végzett lovaskultúra oktatók már számos főiskolán és egyetemen oktatják a különféle lovas tantárgyakat. Képzésünk igazi előnye viszont az, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvényben foglaltak értelmében a lovaskultúra oktató végzettség a szintjének megfelelő tanári szakképzettségnek minősül, így pedagógus munkakörben hivatalosan taníthat általános és középiskolában. Ezzel a Kincsem Nemzeti Lovas Stratégiához kapcsolódó iskolai lovasoktatásban vezető szerepet tölthetsz be!

Kiemelt tudásra tettél szert egy-egy szakterületen? 
Végezd el a lovaskultúra oktató képzést, és add át tudásod a felnövekvő generációknak!


Kutatás és szaktanácsadás

Van egy jó kutatási témád? A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem megadja hozzá a szervezeti keretet! 
Csatlakozz a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kutatói köréhez, és használd ki egy nemzetközi színvonalú sporttudományi kutatóközpont lehetőségeit a lovassportok fejlesztéséért

Inkább a jog, a marketing, a szervezeti irányítás, vagy a rendezvényszervezés vonz? Szeretnél részt venni lovaságazati projektek tervezésében és kivitelezésében? Ennek sincs akadálya, a lovaskultúra oktatókat szívesen és megelégedettséggel kérik fel különféle szakértői és tanácsadói munkákra. Számos felkérés érkezett már a szakcsoporthoz is, ezek megvalósításába rendszerint bevonnak itt végzett lovaskultúra oktatókat.


DE!

Akkor is érdemes elvégezned a szakot, ha nem a lovazásból szeretnél megélni, hanem "csak" lovas ismereteidet szeretnéd bővíteni és kamatoztatni. Versenyzőként vagy igényes hobbilovasként a lovaskultúra oktató szakon megszerzett, a lovasélet szinte minden területére kiterjedő tudásanyaggal szakszerűbbé, hatékonyabbá, és mindkettőtök számára élvezetesebbé teheted a lovaddal közös munkát és az együtt töltött időt.